Dag en nacht bereikbaar: 030 - 69 14 620   
 
Naar startpagine Voorneveld Uitvaartzorg


DIENSTEN/REGELING


Begrafenis

    Voor een begrafenis zal men veelal kiezen voor de begraafplaats van inwoning. Om reden dat er bijvoorbeeld al een familiegraf beschikbaar is, de bereikbaarheid of omdat andere familieleden en/of vrienden er begraven liggen, kunnen daarbij van belang zijn. Als u daar niet aan gebonden bent dan hebt u de vrijheid om de begraafplaats te kiezen de qua sfeer en mogelijkheden b.v. de aula of de keus in soorten graven, het beste bij u past. Bij de meeste begraafplaatsen is het mogelijk om de plaats van het graf, veelal tegen meerkosten, vooraf uit te zoeken.

    Alle gemeentelijke begraafplaatsen beschikken over algemene graven. Hierin worden meestal 2 overledenen begraven. Het graf blijft eigendom van de gemeente en heeft een looptijd van 10 jaar en kan daarna niet verlengd worden. Het plaatsen van een gedenksteen is beperkt tot maar een deel van de oppervlakte van het graf.

    Daarnaast zijn er de eigen- of familiegraven. Deze graven worden uitgegeven voor twee, of eventueel op aanvraag drie bijzettingen. Het uitsluitend recht c.q. eigendom ligt bij de familie. Het graf kan voor een langere periode gehuurd worden en bied de mogelijkheid om later te verlengen. De hele oppervlakte mag gebruikt worden voor het plaatsen van een grafmonument.

    Naast de algemene begraafplaatsen zijn er ook de bijzondere. Dit zijn particuliere of kerkelijke begraafplaatsen. Voor de kerkelijke geldt dat u lid moet zijn van de betreffende geloofsgemeenschap. Voor particuliere begraafplaatsen geldt dat niet. We denken hierbij aan bijvoorbeeld de speciale natuurbegraafplaatsen die er in Nederland zijn.

    In de keus en leverancier van een grafmonument bent geheel vrij. Maar de praktijk leert dat u door vele steenhouwerijen wordt benadert via brochures e.d. Maar net als de keus voor de uitvaartverzorging gaat het hierbij om vertrouwen. Al vele jaren werken wij samen met een vaste steenhouwerij, die net als wij al meerdere generaties garant staat voor kwaliteit en service. Vrijblijvend begeleiden wij u voor een afspraak in de toonzaal om alle mogelijkheden van vormgeving, steensoorten, lettertypen of afbeeldingen te bespreken.

    www.zeist.nl
    www.utrecht.nl
    www.amersfoort.nl
    www.begraafplaats-sintbarbara.nl
    www.heuvelrug.nl
    www.natuurbegraafplaats.nl/bergerbos
    www.natuurbegraafplaats.nl/venlomaasbree
    Natuurbegraafplaats Westerwolde Hoog Soeren (geen site)

    www.begravenopdeheuvelrug.nl
    www.dodenakkers.nl/begraafplaatsen
    www.online-begraafplaatsen.nl
    Uitvaartencyclopedie Begraven

    www.vandervelde-natuursteen.nl


 

DIENSTEN/REGELING
- Regelgesprek
- Opbaring
- Kisten/waden
- Drukwerk/advertenties
- Staatievervoer
- Afscheidsplechtigheid
- Begrafenis
- Crematie
- Catering/consumpties

Voorneveld Uitvaartzorg
Laan van Beek en Royen 30A
3701 AJ Zeist

telefoon 030 - 69 14 620
fax 030 - 69 10 822
mobiel 06 - 20 71 82 37
info@voorneveld-uitvaartzorg.nl


 

Voorneveld Uitvaartzorg   -   Laan van Beek en Royen 30A   -   3701 AJ Zeist
telefoon 030-69 14 620   -   fax 030-69 10 822   -   mobiel 06-20 71 82 37
email info@voorneveld-uitvaartzorg.nl