Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week persoonlijk voor u bereikbaar op: 030 - 69 14 620
Condoleanceregister van

Biografie

Rouwkaart

Uitvaartdatum: 12 juni 2024

Dolf is thuis. De crematieplechtigheid vindt plaats op woensdag 12 juni om 15.00 uur in de Lichtzaal van Crematorium Amersfoort, Dodeweg 31 te Leusden. Na afloop is er gelegenheid tot condoleren in de ontvangkamer van het crematorium. U kunt het afscheid ook volgen via de livestream via onderstaande link met de inlogcode 73CWAC en vervolgens de gegeven veiligheidscode in te voeren.

Livestream

12 steunbetuigingen geschreven voor “Dolf van Aalderen”

 1. Nico van Leeuwen

  Lieve Aafke,
  Je toespraak tijdens het afscheid van Dolf hebben voor mij de tijden in Amsterdam waar ik intensief contact had met Dolf weer doen herleven. Iedere ontmoeting met Dolf was de moeite waard vanwege zijn bijzondere kijk op het leven. Bij jullie vertrek naar Amerongen is het contact minder geworden. Toch zal ik hem en ook jou missen nu het contact definitief is verbroken en draad niet meer opgenomen kan worden.
  Ik wens je veel sterkte om het verlies te dragen en zijn bijzondere aanwezigheid te moeten missen.
  Met hartelijke groet,

 2. Dolf, ik heb je leren kennen vanuit de loge Thorhem, als een zacht mens. Dat was je de laatste tijd, volgens Afke: omgaand met het kleine. Ik ben blij dat ik dat heb mogen meemaken, en wens familie en andere naasten goede herinneringen toe. Ik ben ook blij dat ik via de livestream heb kunnen deelnemen aan de plechtigheid en zo dichterbij afscheid heb kunnen nemen, ook al zat ik ver weg.

 3. John van Schaik

  Wij – Leen en John – hebben veel goede, warme en enthousiasmerende herinneringen aan Dolf. Voor mij al vanaf de ARTA-tijd in 1978. Voor Leen vanaf 1985.
  In zijn tijd bij de Iona-Stichting is Dolf enorm belangrijk voor mij geweest met zijn warme onthaal van vrijwel al mijn projecten. Met nam de promotie.
  Na zijn pensioen zijn we vrienden geworden.
  Sterkte voor Afke.

  Wij ontvingen het overlijdingsbericht pas op 13 juni in ons thuis in België.

  John en Leen van Schaik

 4. Marianne Lampe

  Dolf, Hart, hoofd en handen voor de Iona Stichting, een gouden verbindende schakel in mijn leven vanaf 1976 tot nu. Dank!

 5. Wat heeft Dolf veel betekend voor de Iona stichting!
  Allemaal ver voor mijn tijd, maar we zijn met dankbaarheid vervuld.

 6. Lieve Dolf goede reis! Grote diepe dankbaarheid dat ik je heb mogen kennen. Dankbaar voor de ontmoetingen, de uitwisseling over projecten, je inzet voor euritmie, je vertrouwen, je enthousiasme en positieve support. Jij hebt met de Iona Stichting zoveel mogelijk gemaakt. Vanaf nu dan van gene zijde.
  Vaar wel en sterkte en liefs voor Afke. Gia van den Akker

 7. Bart Muijres

  Op je werk bij de Iona-Stichting, je steun en meeleven met het geestelijk werk van Uitgeverij Pentagon kijken wij met warmte terug. Mede daardoor konden mooie publicaties het licht zien. We zijn je daarvoor zeer dankbaar, Dolf.

 8. Edith Lammerts van Bueren

  Vaarwel Dolf,
  ik heb vele warme herinneringen aan onze jaarlijkse ontmoetingen in verband met aanvragen voor onze onderzoeksprojecten op het Louis Bolk Instituut. Dat was meer dan financiele ondersteuning, ik heb dikwijls grote persoonlijke betrokkenheid en morele bemoediging van je mogen ervaren. Dank voor al wat jij met de Iona Stichting hebt kunnen realiseren!

 9. Christof Wiechert

  Beste Dolf, we horen net dat je aan de grote reis begonnen bent. Ik roep je toe, de dank van talloze vrije scholen op vele plaatsen in de wereld, die door jou inzet en hulp hebben kunnen beginnen te bestaan! Die hulp, dat enthousiasme leeft voort in velen. Uit de Iona Stichting stroomde zoveel ‘goede zin’.

 10. Pim Blomaard

  Dank Dolf voor al het enthousiasme dat je binnen en buiten de antroposofische beweging en vereniging uitstraalde. Je positiviteit werkte aanstekelijk en maakte veel mogelijk. Persoonlijk voelde ik mij gesteund door jou en je aanwezigheid bij vergaderingen. Hopelijk kun je je enthousiasmerende en bemoedigende werk nu voortzetten!

 11. Dankjewel Dolf. Met goede herinneringen denk ik terug aan mijn korte tijd bij de Iona Stichting in Amsterdam, waar je me 42 jaar geleden even onder de vleugels nam. Ik heb uiteindelijk op eigen kracht leren vliegen en ben jou daar mede dankbaar voor! Ik wens je een hele goede reis, en alle sterkte aan de familie.

 12. Astrid Amons

  Dag Dolf. Ik zag je nog een paar jaar geleden in de kerk, niet wetende dat dat de laatste keer was. Ik wens jouw geliefden een mooi afscheid en dat je in hun harten mag voortleven.

Plaats een steunbetuiging

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ervaart u problemen met het plaatsen van een steunbetuiging? Vertel het ons a.u.b. via het contactformulier

Scroll naar boven

Vraag aan per email of per post

Email
of per Post
Vul uw gegevens in om het wilsbetuigingsboekje per email als .pdf ontvangen