Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week persoonlijk voor u bereikbaar op: 030 - 69 14 620

Kosten en verzekering

De kosten van de uitvaart zijn voor rekening van de erfgenamen en lopen in deze branche helaas sterk uiteen. Wij willen en zijn heel transparant over de kosten die verbonden zijn aan de uitvaart. Openheid en vertrouwen zijn niet voor niks één van onze kernwaardes al vijf generaties lang.

De kosten van een uitvaart

De uitvaart wordt uit de nalatenschap van de overledene betaald. Mocht die niet voldoende zijn dan blijven de erfgenamen financieel aansprakelijk. Deze kunnen soms een beroep doen op  bijzondere bijstand. Als er geen erfgenamen zijn, of als de nabestaanden de erfenis weigeren en ook de kosten van de uitvaart niet willen betalen dan kan de gemeente gevraagd worden om de uitvaart van de overledene uit algemene middelen te betalen. Dit is dan uiteraard een sobere uitvaart. De gemeente heeft wel het recht om eigendommen uit de nalatenschap of uitvaartverzekeringen op te eisen om de kosten gedeeltelijk de dekken.

Hoeveel kost een uitvaart en is er verschil tussen begraven en cremeren?

De gemiddelde prijs voor een begrafenis of crematie ligt ongeveer tussen de € 5000 en € 8.000. Begraven zal altijd duurder zijn dan cremeren. Doorslaggevend hiervoor zijn de kosten van het grafmonument en de huur of aankoop van een eigen graf. Tarieven hiervoor verschillen per gemeente en begraafplaats. Een kostenpost is de prijs van de kist. Die kan variëren van € 600 (populierenkist) tot€ 995 (eenvoudige eiken kist of mand) tot € 7.000 (luxe mahonie of notenhout). Al onze manden en kisten hebben een neutrale katoenen binnenbekleding.

Een kaart uit de standaardcollectie is goedkoper dan een speciaal zelf ontworpen kaart in full-color. Het aantal rouwauto’s, het plaatsen van een overlijdensadvertentie, de locatie en de catering tijdens de condoleance kunnen grote invloed hebben op de uitvaartkosten. Om de kosten zo specifiek en overzichtelijk mogelijk te kunnen opmaken, maken we graag een persoonlijke afspraak met u.

Verzekeringen, er is zoveel keus.

Heel vroeger kregen kinderen na de geboorte een kleine uitvaartpolis van hun ouders. Dit ging dan vaak om 90 gulden tot 200 gulden. Tegenwoordig zijn er veel verschillende verzekeringen en mogelijkheden. U kunt zich ten eerste op verschillende manieren verzekeren. Dit kan in een (natura)uitvaartverzekering, een koopsompolis of een depositorekening. Ons advies is veelal een kapitaalverzekering af te sluiten, dan kunt  u altijd zelf  besluiten waar en door wie de uitvaart verzorgd wordt. U bepaalt daarnaast zelf de hoogte van het bedrag waarvoor u zich wenst te verzekeren. Het bedrag groeit tevens mee met de prijsindex.

Banksparen / koopsompolis

Voor mensen met een (bescheiden) kapitaal is het afsluiten van een koopsompolis of banksparen een fijne manier om geld opzij te zetten. U stort een bedrag naar keuze. Dit bedrag groeit mee door de prijsindex of rente zodat het waardevast blijft. Het bedrag komt vrij bij overlijden. Net als bij de kapitaalverzekering bent u vrij in eigen keuze. Een andere mogelijkheid die hierop lijkt is het bedrag in deposito te zetten bij een verzekeringsmaatschappij. Zelf hebben wij goede ervaringen met Life Tree (NUVEMA). Wilma van Willigen helpt u graag om u van een persoonlijk advies te voorzien.

Naturaverzekering

Doorgaans wordt bij een uitvaartverzekering gekozen voor een naturaverzekering.. Deze verzekering keert geen geld maar diensten uit. Het dienstenpakket bestaat uit de kist, de kaart, het rouwvervoer en de kosten van een eenvoudige crematie of algemeen graf. Een naturaverzekering is zeker niet de volledig verzorgde uitvaart waarmee geadverteerd wordt. Persoonlijke wensen, extra kaarten, een andere kist dan de standaard, bloemen, de kerk, iets anders dan enkel koffie en allerlei toeslagen leiden tot extra kosten.

Scroll naar boven

Vraag aan per email of per post

Email
of per Post
Vul uw gegevens in om het wilsbetuigingsboekje per email als .pdf ontvangen