Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week persoonlijk voor u bereikbaar op: 030 - 69 14 620

Ons verhaal

Als familiebedrijf ben je sterk verbonden met elkaar, met onze geschiedenis maar ook met onze omgeving. Wij zijn een begrip in Zeist en omstreken en staan al vijf generaties families bij na het overlijden van hun dierbare. Een ieder van ons is aanwezig vanuit zijn of haar eigen kracht.

Willem Voorneveld

Vanaf mijn 19e jaar ben ik werkzaam in de uitvaartzorg. Dat was toen heel bijzonder als je zo jong het vak inging. Ondanks dat het familiebedrijf in 1977 net was verkocht hebben we, mijn vader en ik, er altijd als “familie” in gewerkt. Dat vertaalde zich naar de betrokkenheid bij het werk en de families, je inzet en de wijze waarop je jezelf mocht zijn. Maar tijden veranderen, de dienstverlening wordt commerciëler en door de gewijzigde omstandigheden merk je dat je steeds verder van de kern van het werk raakt.

Daarom de keus gemaakt om als 4e generatie het familiebedrijf Voorneveld opnieuw op te richten. Zo wil ik in naam, maar ook in de wijze waarop ik werk, terug naar de bron waarom het gaat en die voor mij gedragen wordt door het woord “dienstbaarheid“.

Heel bijzonder is het dat ik dit samen met mijn vrouw mag doen. Want als echtpaar, als man en vrouw, vullen wij elkaar aan in de wijze waarop wij werkzaam mogen zijn in onze zorg. Juist op een zo ingrijpend moment in het leven van mensen die afscheid moeten nemen van iemand die hen lief en dierbaar is.

Ons werk is emotioneel best zwaar, maar het mooie is dat als je het met hart en ziel doet je er ook enorm veel voor terug krijgt. Die inzet en het feit dat je ook als mens aanwezig durft te zijn maakt dit werk zo waardevol en gewaardeerd.

Wilma Voorneveld

Willem en ik zijn al sinds 1981 samen. Door hem ben ik in aanraking gekomen met dit beroep en met bewondering volgde ik zijn werkwijze.

Toen de kinderen nog klein waren was samenwerken moeilijk te combineren met ons gezin. Nu de kinderen op eigen benen staan heb ik ruimte gekregen om, samen met mijn man, dit mooie en bijzondere werk te doen. Innerlijk geeft het een rijkdom die mijn hart vult.

In het dagelijks leven wordt constant afscheid genomen. Een kind opvoeden is een proces van loslaten, wat ook een vorm van afscheid nemen is. Het is zo mooi om te zien, hoe eenieder het afscheid nemen van een dierbare zelf invult. Afscheid nemen is toch het moeilijkste wat er is in het leven.

Ik heb ervaren dat ik mensen hierbij tot steun kan zijn. Niet eens met heel veel woorden, maar door stil te zijn, te luisteren, mee te voelen en mee te denken. Er zijn altijd weer momenten die mij raken. Ik vind het fijn om dit proces met anderen te kunnen delen.

Vriendelijkheid, belangstelling, zorgvuldigheid en warmte zijn de kernwoorden die ik persoonlijk wil uitdragen.

Doryan Voorneveld

Sinds 1 september 2017 mag ik (getrouwd met Esther en vader van Joep en Kees) mij met gepaste trots de vijfde generatie uitvaartverzorger binnen de familie noemen. Na acht jaar werkzaam geweest te zijn in de zorg als Psychomotorisch Therapeut, was toch het moment daar om intrede te doen binnen het familiebedrijf. Met dezelfde dienstbaarheid en betrokkenheid die door mijn ouders geboden wordt, wil ik mij verder ontwikkelen als mens én uitvaartverzorger. Als therapeut was ik mijn eigen instrument in het contact met kinderen en volwassenen. Als uitvaartverzorger wil ik dit ook zijn en blijven. Ieder mens is voor mij uniek en verdient alle aandacht en zorg die op dat moment nodig is.

Vanuit deze basis wil ik er voor iedere familie weer opnieuw zijn. Niet alleen op praktisch niveau maar vooral ook van mens tot mens, zodat eenieder zich in deze kwetsbare fase gezien en gehoord voelt, ook voor kleinste. Dat hoeft niet altijd in het grootste te zijn, maar soms juist in de kleine dingen. Zeker in deze tijd is het fijn om zoveel mogelijk zorg uithanden te nemen en er te zijn op elk moment, waardoor eenieder in alle rust ook de tijd en ruimte krijgt voor zijn of haar afscheid.

Dankbaar, dat ik samen met mijn ouders dit familiebedrijf voort mag zetten. Het is bijzonder en mooi om het vertrouwen te mogen voelen voor de toekomst waarin wij als familie en onderneming verbonden blijven binnen de regio.

Scroll naar boven

Vraag aan per email of per post

Email
of per Post
Vul uw gegevens in om het wilsbetuigingsboekje per email als .pdf ontvangen