Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week persoonlijk voor u bereikbaar op: 030 - 69 14 620

Uitvaart de Bilt

Uitvaart in de bilt en omstreken

Dikwijls wordt gekozen voor een begraafplaats in de woonplaats. Omdat er een familiegraf is of omdat er andere familieleden en/of vrienden begraven zijn. U bent altijd vrij om de begraafplaats te kiezen, die past bij de sfeer en mogelijkheden waar u waarde aan hecht. Bij de meeste begraafplaatsen is het tevens mogelijk zelf een plek uit te zoeken die in lijn ligt met uw wensen.

Er zijn meerdere vormen van begraven. Dit kan zijn in een algemeen graf, eigen- of familiegraf of een natuurgraf.

Algemeen graf
Algemene graven bevinden zich op gemeentelijke begraafplaatsen. Deze graven worden uitgegeven voor 15 jaar en kunnen na verloop van deze tijd niet verlengd worden. Het graf blijft eigendom van de gemeente en kan dus niet op naam gezet worden. Er kan een beperkte gedenksteen geplaatst worden op een deel van het graf.

Eigen- of familiegraven
Eigen- of familiegraven worden uitgegeven voor twee of drie bijzettingen, afhankelijk van de begraafplaats. Het uitsluitend recht c.q. eigendom ligt bij de familie. Het graf kan voor een langere periode gehuurd worden maar blijft eigendom van de gemeente. Het bied wel de mogelijkheid om later te verlengen. Het persoonlijk monument mag het gehele graf bestrijken en zelf uitgezocht worden bij de steenhouwer naar uw keuze.

Tot slot bestaat de mogelijkheid van een natuurbegraafplaats. Men kan zelf een mooie en passende plek uitzoeken in het bos op de begraafplaatsen waar natuur begraven kan plaatsvinden. Dit kan onder meer in Bilthoven bij Den en Rust, op de Nieuwe Algemene Begraafplaats te Doorn en in de nabije toekomst ook op de begraafplaats van Zeister Bosrust. Een graf wordt voor eeuwig uitgegeven en is voor één persoon. In overleg kan er een natuurlijk monument geplaatst worden. Vraagt u gerust naar de mogelijkheden en onze ervaringen hierbij.

Scroll naar boven

Vraag aan per email of per post

Email
of per Post
Vul uw gegevens in om het wilsbetuigingsboekje per email als .pdf ontvangen