Vervoer en staatsievervoer

Op de dag van de uitvaart zal de overledene worden overbracht naar de plek waar het afscheid plaats zal vinden. Dit noemen we staatsievervoer. We nemen u graag mee in de uiteenlopende mogelijkheden.

Vervoer / staatsievervoer

Traditioneel bestaat de rouwstoet uit de rouwauto met eventueel volgauto’s. Vroeger werden hier dan ook alleen zwarte of zilvergrijze auto’s voor gebruikt. Maar zoals zoveel zaken rondom de uitvaart heeft ook hier een ontwikkeling plaatsgevonden. Naast de traditionele kleuren kan er ook gedacht worden aan wit, zacht brons, antraciet of blauw. Nog uitgesprokener kunnen de klassieke oldtimers zoals de Rolls Royce, motor met zijspan, of uitvaartbus zijn. Ook de afstand of milieuvriendelijkheid kunnen hierbij een rol spelen. Gedacht kan worden aan de koets met paarden, de loopkoets of fiets.

Dragen en begeleiden
Het dragen of begeleiden van de kist/mand kan een belangrijk onderdeel zijn bij de verwerking van het verlies. Niet alleen de kinderen, maar ook naasten mogen de kist dragen. Wanneer de fysieke inspanning te groot is dan kunnen we altijd gebruik maken van een rijdende baar tot vlak bij het graf. Wij zijn altijd aanwezig om de familiedragers te begeleiden en te ondersteunen.

Het is ook mogelijk om gebruik te maken van externe dragers. Al vanaf de prille start van Ferentes maken wij graag gebruik van de diensten van deze onderneming. De ervaren en representatieve medewerkers, zowel heren als dames, begeleiden de overledene in de gewenste stijl naar de laatste rustplaats.

Scroll naar boven

Vraag aan per email of per post

Email
of per Post
Vul uw gegevens in om het wilsbetuigingsboekje per email als .pdf ontvangen