Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week persoonlijk voor u bereikbaar op: 030 - 69 14 620

Cremeren

In de regio Midden-Nederland bevinden zich zes crematoria, die elk sterk van elkaar verschillen. Dit kan zijn in sfeer, kleursamenstelling of uitzicht vanuit de aula.

Cremeren

In de provincie Utrecht zijn er een zestal crematoria, die elk sterk van elkaar verschillen. Dit kan zijn in sfeer, kleursamenstelling of uitzicht vanuit de aula. Maar ook praktische zaken kunnen  voor u bepalend zijn. Zoals beschikbare tijd en of dag waarin u de crematie plaats zou willen laten vinden.

De crematoria in deze regio zijn Crematorium Zeister Bosrust in Zeist, CBA Amersfoort in Leusden, Den en Rust in Bilthoven, Noorderveld in Nieuwegein, Daelwijck en Domstede beide in Utrecht.

Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort

CBA Amersfoort beschikt over 2 aula’s. In de Torenzaal,kunnen vijftig personen beneden plaatsnemen in een u-vorm. Op het balkon kunnen nog dertig mensen plaatsen. Het is een intieme aula in de Amsterdamse stijl gebouwd, zonder zicht naar buiten. In de Lichtzaal staan 160 stoelen en daarnaast is ruimte voor 150 Staanplaatsen. Het is een moderne lichte zaal, prachtige akoestiek, met uitzicht op de binnentuin van het crematorium. Naast de beide aula’s biedt CBA Amersfoort ook de mogelijkheid tot opbaring en het gebruik van 24-uurs kamers voor de familie.

Zeister Bosrust

Het net verbouwde complex van de gemeente Zeist, draagt nu de naam Crematorium en Begraafplaats Zeister Bosrust. De nieuwe een frisse uitstraling van zowel de ontvangkamer als de aula is een aanwinst voor de gemeente. De glazen pui met zicht-as zowel vanuit de aula als die naar de oude ingang zijn mooi vormgegeven. De aula beschikt over een capaciteit van 100 zitplaatsen die uitgebreid kan worden tot 140. Voor afscheid in kleine en intieme sfeer is een speciale ruimte. Deze familiekamer kan gebruikt worden tot een maximum van achttien personen.

Den en Rust DELA Bilthoven

Het crematorium Den en Rust in Bilthoven staat al jaren bekend om zijn zichtlijn vanuit de aula op het laantje met aan weerszijden de oude beukenbomen. In deze aula staan negentig stoelen. De zaal kan worden uitgebreid met omliggende ruimte. Ook hier kan men in kleine kring gebruik maken van de huiskamer. Hier kunnen families met elkaar een afscheid vormgeven. De ruimte is geschikt voor maximaal vijftien personen.

Daelwijck Utrecht

Het crematorium Daelwijck is het 2e crematorium dat is gebouwd in Nederland. Het crematorium heeft een grote aula voor 130 personen en een kleine aula waar vijftig personen in banken om de kist heen kunnen plaatsnemen. De grote aula is traditioneel ingericht met kerkbanken.

Noordeveld Nieuwegein

Aan de rand van Nieuwegein ligt het crematorium Noorderveld van Monuta. Dit crematorium is tevens ingericht als uitvaartcentrum, waardoor er ook de mogelijkheid is om de overledene op te baren tot het moment van de plechtigheid. De aula is geschikt voor het ontvangen van 140 personen.

Domstede Utrecht

Het crematorium dat in 2016 in gebruik is genomen aan de rand van de A2 beschikt over een grote aula met 165 stoelen en uitbreiding met 250 staanplaatsen. Tevens biedt Domstede ruimte voor een kleine en intieme uitvaart in huiselijke sfeer. Deze ruimte is geschikt voor maximaal 25 personen en is vormgegeven in zachte en lichte tinten.

Afscheid in de crematieruimte
Na het samenzijn in de aula kunt u uw dierbare naar de crematieruimte begeleiden. Er wordt uitleg gegeven hoe het proces eruit zal zien. En daarna kan ieder voor zich zelf beslissen tot wanneer hij of zij erbij blijft.

Asbus en as bestemming

Na de crematie krijgt u een brief van het crematorium met beschrijving van de mogelijke As bestemming. De as kan persoonlijk worden verstrooid in een daarvoor bestemde strooikoker. Bij het verstrooien van de as kunt u ook denken aan een herrinersplek van de overledene. Belangrijk is eerst te informeren of verstrooien op een bepaalde plek is toegestaan. Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden en de locaties.

De meeste crematoria en begraafplaatsen beschikken over een eigen strooiveld. De urn kan bijgezet in een urnentuin, -graf of -muur. Uiteraard mag de urn ook meegenomen worden naar uw huis. De as kan ook verwerkt in een sieraad en kan zelfs worden gebruikt bij het plaatsen van een tatoeage.

De beslissing over de bestemming van de as moet binnen een maand na de crematie worden genomen. Dit is de wettelijk verplichte termijn. De asbus staat gedurende deze maand in de algemene nis van het crematorium die niet openbaar toegankelijk is.

Scroll naar boven

Vraag aan per email of per post

Email
of per Post
Vul uw gegevens in om het wilsbetuigingsboekje per email als .pdf ontvangen