Kisten, manden en waden

Een wezenlijk onderdeel van de uitvaart is het uitzoeken van de wijze waarin de opbaring plaatsvindt. Dit kan traditioneel in een houten kist in welke houtsoort, vorm of kleur dan ook. Maar het kan ook zijn dat een mand of wade meer in lijn ligt met de wensen.

Kisten, Manden en Waden

Wij vinden het prettig om samen te werken met (kleinschalige) ondernemers, liefst uit onze regio. Voor de kisten werken wij samen met Akidia. Met de natuurlijke collectie van Akidia kunnen wij een aanbod bieden die dichtbij onze manier van werken staat waarbij nadrukkelijk oog is voor natuur en milieu.

Met Greencoffins hebben wij een samenwerkingsverband voor uitvaartmanden. Bij deze zachte vorm van opbaren wordt gebruik gemaakt van manden gemaakt van biologische materialen zoals wilgenteen, bananenblad of bamboe. Deze gewassen worden duurzaam verbouwd en handmatig gekapt of geoogst. Dichtbij de bron worden de manden gevlochten. Er worden uitsluitend natuurlijke materialen gebruikt

Een ander mooi alternatief voor de opbaring is o een wade. Een lijkwade is een rechthoekig stuk stof om de overledene   in te wikkelen. De lijkwaden worden gemaakt van natuurlijke materialen. Materialen die mooi kunnen passen bij een natuurlijk afscheid.

Scroll naar boven

Vraag aan per email of per post

Email
of per Post
Vul uw gegevens in om het wilsbetuigingsboekje per email als .pdf ontvangen